Detox water is hip én heilzaam!

door | 29-03-23

Detox water is een trendy en gezonde drank die steeds populairder wordt in de gezondheids- en wellnesswereld. Het is een simpele en heerlijke manier om je lichaam te hydrateren en tegelijkertijd je gezondheid te verbeteren. In deze blog zal ik je meer vertellen over wat detox water is en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is detox water?

Detox water is een drankje dat is gemaakt door vers fruit, groenten en kruiden toe te voegen aan water. Het idee achter detox water is om de voedingsstoffen en vitamines van deze ingrediënten in het water te laten trekken, zodat je een gezonde en verfrissende drank krijgt. Detox water wordt ook wel eens aangeduid als infused water, fruitwater of smaakwater.  Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens lekker en caloriearm.

Het belangrijkste voordeel van detox water is dat het je kan helpen om gehydrateerd te blijven. Door fruit, groenten en kruiden toe te voegen aan water, kan je een smaakvolle drank maken die je meer zal aansporen om te drinken. Dit is vooral handig als je moeite hebt om voldoende water te drinken gedurende de dag.

Hoe kan je detox water gebruiken?

Detox water kan op verschillende manieren worden gebruikt. Hier zijn een paar ideeën:

  • Drink het als een vervanging voor frisdrank of andere suikerhoudende dranken.
  • Neem een flesje detox water mee naar je werk of naar de sportschool om gehydrateerd te blijven gedurende de dag.
  • Drink een glas detox water bij de maaltijd om je eetlust te verminderen en om je te helpen om minder te eten.
  • Voeg wat detox water toe aan een smoothie om extra smaak en voedingsstoffen toe te voegen.
  • Serveer detox water als een verfrissend drankje tijdens een barbecue of feestje.

Hoe maak je detox water?

Het maken van detox water is eenvoudig. Hier zijn de stappen:

  1. Kies je ingrediënten: Kies een combinatie van fruit, groenten en kruiden die je lekker vindt. Enkele populaire opties zijn citroen, limoen, aardbei, framboos, blauwe bes, ananas, watermeloen, komkommer, munt, gember, citroenmelisse, lavendel en basilicum.  Je kunt ook experimenteren met verschillende combinaties van deze ingrediënten om je eigen unieke smaakcombinaties te creëren. Het belangrijkste is om verse, gezonde ingrediënten te gebruiken die rijk zijn aan voedingsstoffen en antioxidanten.
  2. Snijd de ingrediënten: Snijd de ingrediënten in kleine stukjes of plakjes zodat de smaak en voedingsstoffen in het water kunnen trekken.
  3. Voeg de ingrediënten toe aan een kan water: Voeg de ingrediënten toe aan een kan water en roer alles goed door elkaar.
  4. Laat het water staan: Laat het water enkele uren tot een nacht in de koelkast staan, zodat de smaak en voedingsstoffen kunnen intrekken.
  5. Serveer en geniet: Serveer het detox water met ijsblokjes en geniet van een verfrissende en gezonde drank!