De zomer in je ontbijtkom: waarom aardbeien een krachtpatser zijn en hoe ik ze het liefste eet!

door | 27-05-23

Niets zegt zomer zoals het sappige en zoete aroma van aardbeien. Deze heerlijke vrucht is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar het is ook een ware krachtpatser op het gebied van voedingsstoffen. Hier zijn enkele redenen waarom je deze zomer volop van aardbeien zou moeten genieten:

 1. Laag in calorieën, hoog in voedingsstoffen Aardbeien bevatten weinig calorieën, maar zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Een portie aardbeien (ongeveer 150 gram) bevat slechts 50-60 calorieën en is een uitstekende bron van vitamine C, foliumzuur, kalium en vezels.
 2. Verlaagt het risico op chronische ziekten Het hoge gehalte aan antioxidanten in aardbeien kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het beschermen tegen chronische ziekten, zoals hartaandoeningen, kanker en diabetes.
 3. Verbeterde bloedsomloop Aardbeien bevatten anthocyanen, een groep van antioxidanten die de bloedsomloop kunnen verbeteren en de gezondheid van het hart bevorderen. Dit kan helpen om de bloeddruk te verlagen en het risico op hartziekten te verminderen.
 4. Verschillende soorten aardbeien Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten aardbeien verkrijgbaar, zoals de framberries en pineberries. Deze aardbeien hebben elk hun eigen unieke smaak en voedingsprofiel, waardoor het eten van aardbeien nog spannender wordt!

Nu we weten waarom aardbeien zo gezond zijn, laten we eens kijken naar een heerlijk recept voor een gezond ontbijt dat je energie geeft om de dag goed te beginnen:

Recept: Geitenyoghurt met aardbeien en blauwe bessen

Ingrediënten:

 • 150 gram geitenyoghurt
 • 100 gram aardbeien, gehalveerd
 • 50 gram blauwe bessen
 • 1 theelepel honing
 • Een handvol zadenmix (bijvoorbeeld pompoen- en zonnebloempitten)
 • 1 theelepel superfruitpoeder (bijvoorbeeld Superfruits van Biotona)

Bereiding:

 1. Verdeel de geitenyoghurt over twee kommen.
 2. Verdeel de gehalveerde aardbeien en blauwe bessen over de geitenyoghurt.
 3. Besprenkel met honing en voeg de zadenmix en superfruitpoeder toe.
 4. Geniet van een heerlijk en krachtig ontbijt!

Met dit ontbijtje vol aardbeien, blauwe bessen en gezonde toppings krijg je de benodigde voedingsstoffen binnen om je lichaam de energie te geven om de dag goed te beginnen. Dus pak die bak aardbeien en geniet van een zomerse traktatie!